BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
Logo
Pagina principala
Balti private
Locuri cu Permis
Harta Bihorului
Articole
Noduri. Monturi
Ustensile
Nade si Momeli
Tehnici de Pescuit
Pesti Autohtoni
Marimi Legale
Carte de Bucate
Legislatie
Contact
Alte site-uri partenere
Album Foto
Invitatii la Pescuit
Forum
Solunar
Magazine Bihorene
Locuri de pescuit cu permis
      Nu de multe ori ne-am pus intrebare : "Bun, ne-am achitat cotizatia, dar vreau sa merg intr-un loc unde pot pescui pe baza permisului, dar unde?". Dupa o vizita la AJVPS Bihor si o discutie avuta cu dl. director IOAN NICOLAE SILAGHI am aflat cateva informatii utile :

      1. In administratia asociatiei sunt 4 balti mari care merita vizitate:

 - SINTIMBREU cu o suprafata de 40 de hectare. La aceasta balta se ajunge mergand spre Marghita dinspre Oradea, iar din Salard se face la stanga in centrul comunei. Distanta aproximativa este de 30 km de Oradea. Anul trecut se pare ca aceasta balta a fost populata, conform spuselor d-lui Silaghi, cu 1,3 to peste, in special crap de dimensiune medie. Ca specii de pesti in balta se mai gaseste stiuca, caras si albitura omniprezenta. Problema mare a celor de la AJVPS legat de majoritatea baltilor aflate in administrarea lor este populatia crescanda de somotei sau somn pitic. Nu trebuie sa va spun ce "bucurie" provoaca unui pescar un astfel de peste.
 - LES cu o spurafata de 31 de hectare. Balta se afla langa localitatea cu acelasi nume situata pe drumul ce leaga Oradea de Salonta, imediat dupa localiatea Nojorid, la aproximativ 10km de Oradea. Si aceasta balta a fost populata anul trecut cu 900 kg crap de dimensiune medie. Speciile de pesti ce se mai gasesc in aceasta balta sunt bibanul, somoteiul, carasul, albitura si se pare ca sunt si stiuci.
 - FEGERNIC cu o suprafata de 30 de hectare. Balta este localizata langa comuna Fegernicul Nou pe drumul de legatura intre Marghita si Oradea la aproximativ 40km de Oradea. Este o balta mai mica, populata si ea anul trecut cu aproximativ 900kg de crap de dimensiune medie, unde pe langa crap mai gasim si celelalte specii de pesti cunoscute in mai toate baltile : biban, caras, somotei, albitura, etc.
 - CRESTUR este o balta cu o suprafata mare, 90 hectare de luciu de apa, populata si ea anul trecut cu 1,2 to de peste, in special crap. Localizata pe drumul de legatura dintre Marghita si Sacuieni la aproximativ 6km de Marghita.

2. Delimitarea apelor de munte de cele colinare si de ses
      Pe Crisul Negru inferior se considera apa de munte de la confluenta cu Crisul Pietros, comuna Draganesti inclusiv, si pana la comuna Petrani inclusiv.
      Pe Crisul Negru mijlociu se considera apa de munte de la confluenta cu valea Baita pana la Crisul Pietros, comuna Draganesti.
      Pe Crisul Negru superior se considera apa de munte de la izvor pana la confluenta cu valea Baita. Aici nu am ce sa comentez, capturi in afara de albitura care poate inota in apa mica, tot de ce s-ar putea prinde ar fi pastravul.
      Pe Crisul Repede se considera apa de munte de la soseaua E60 comuna Bucea pana la confluenta cu valea Bratcutei.

3. Conditiile de acceptare a permisului in alte judete
      Acesta este un subiect care ne arde pe noi toti pescarii. Pe baza reciprocitatii dintre Asociatiile Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi se poate pescuit in orice apa naturala colinara si de ses. Obligatia pescarului este sa prezinte acel tichet care reprezinta permisul de pescuit. In apele amenajate (Ex: baraje, balti, lacuri, etc.) se achita o taxa de pescuit prin care pescarului ii se da voie sa pescuiasca in aceste locuri. Pentru anul in curs AJVPS Bihor a stabilit urmatoarele taxe :

  • 150.000 lei / zi, sau
  • 400.000 lei / an
Nu cred ca mai trebuie sa precizez care varianta este mai avantajoasa.....


      Daca doriti sa va faceti permis de pescuit este bine sa stiti totusi si tarifele :
      - 1.000.000 este taxa pe acest an pentru cei care au avut pana acum permis

      4. Legat de popularea din acest an : nu este nimic inca batut in cuie. Se va face un fond de aproximativ 1,5 miliarde lei din cotizatiile din acest an. Aceste fonduri sunt pentru populari. Intr-adevar s-a dorit repopularea barajului de la Tileagd cu platici, dar pana la urma firma care trebuia sa furnizeze pestele nu a respectat conditiile contractului si s-a lasat totul balta. Totusi vor fi cateva locuri care vor fi repopulate cu speciile pasnice de pesti (crap, platica) printre care si barajul mai sus mentionat.
      Am fost inrebat de cateva ori de regulamentul de concurs. Stiu ca sunt multi pe care ar interesa acest lucru. Am discutat la AJVPS si acest subiect, dar inca nu a fost emis cel pe anul acesta. In cateva saptamani am sa revin cu regulamentul si cu viitoarele locatii de concurs de pescuit pe anul acesta.

Daniel Mecheres

© 2004-2005 Daniel Mecheres - Ultima actualizare:
MyShoutbox.com - Free Shoutbox! Locul : 
in top100
Google